logopic
 0 0 1 0 4 9 2 5

Kapcsolódó linkek

 












 




telapobuek

Masszázsok
Masszázs

Indiai fejmasszázs
Leginkább stresszoldó hatásáért kedveljük.  Rohanó életünk során legtöbbször megvonjuk magunktól a csendet és nyugalmat. Remek módszer arra, hogy lecsitítsunk egy gyereket, aki nem tud elaludni, felfrissítsük MAGUNKAT az íróasztal mellől, és szeretteinknek kedveskedjünk vele. Nem utolsósorban pedig azért is átvehetjük az indiai nők, férfiak és gyerekek által ősidők óta követett hagyományt, hogy a hajunknak egészséges csillogást kölcsönözzünk.
Az indiai fejmasszázsnak hosszú története van.  Alapja az Ayurvédikus gyógyítás rendszeréhez kapcsolható.  Az Ayurvéda az élet tudománya. Egy átfogó gyógyító rendszer. Célja, hogy megtanuljuk, hogyan uraljuk életünket betegség nélkül.  Az elme fejti ki a legmélyebb hatást a testre, a betegségtől mentes állapot feltétele a saját tudatunkkal való kapcsolatteremtés. 
Az indiai anyák számára a masszázs fontos kommunikációs eszköz a gyermekeikhez való kötődés eszköze.
Fejmasszázs előnyei:   Arc, fej, váll nyak, és a hát izomfájdalmainak enyhítése. Nyak és váll ízületek mobilitásának növelése. Javítja az agy vérkeringését, oxigén ellátását gerincfolyadék áramlását. Megelőzi a kopaszodást, a hajhullást. Feszültség eredetű fejfájás, szemmegerőltetés, orrdugulás, állkapocs merevség enyhítése. Energia szint emelése. Enyhe depresszió oldása. Koncentráció képesség, kreatív gondolatok. Pihentetőbb alvás. Erősebb immunrendszer. Szebb bőr, fényes haj.
Indiai fejmasszázs és a vérkeringés: Oxigén szegény vér visszaáramlik a szívbe, és az oxigén dús vér eljut a nyak, váll, és fej mélyen fekvőbb szöveteihez. Megélénkülő artériás keringés lehetővé teszi, hogy több oxigén és tápanyag érkezzen a sejtekhez. Vénás vér gyorsabb áramlásával hamarabb távozik, a széndioxid segíti a hatékonyabb izom működést .  Fokozott vérellátás hőt termel, elősegíti a relaxációt. A masszázs a felületes vérerek tágulását eredményezi , magas vérnyomás csökken.
Az indiai fejmasszázs és a nyirok rendszer: Eltávolítja a szövetekből a felgyülemlett nyirok folyadékot. Megélénkült nyirokáramlás kimossa a mérgező anyagokat a masszírozott területről mely a  fejfájás, sápadtság, levertség okozója.  Serkenti a test védekező mechanizmusait.
Izmok: A felnőtt ember fejének súlya átlagosan 3-4 kg,  amely a legfelső nyakcsigolyán egyensúlyoz . Ám sohasem  tartjuk, egyenesen a fejünket  ez hatalmas terhet  ró a váll , hát, nyak izmaira , a feszesség átterjed a koponyát borító szövetekre  , romlik a vér és nyirokkeringés , fejfájás, szem megerőltetés, hajgyökerek alul tápláltsága .  A megnövekedett oxigén dús vér friss tápanyag szállítmányt visz az izomrostokhoz. A felgyorsult vénás keringés megakadályozza a salakanyagok lerakodását, megélénkül az izmok működése gyógyulása.   A fokozódó vérellátás  és a súrlódási hő a testrész felmelegedését váltja ki . A koponyát borító szövet réteg  ellazul ,enyhíti a fejfájást  , szemmegerőltetést, és a hajhagymák több tápanyaghoz jutnak  . Javul a masszázstól a nyak, váll ízületeinek mobilitása.  Arcizmok ellazulnak, fiatalosabb külsőt kölcsönöz.
Masszázs hatása a bőrre és a hajra:   Serkenti a vér és nyirokkeringést, oxigén és tápanyagok szállítását a sejtekhez, az anyagcsere bomlás termékeinek folyadék felesleg eltávolítását. Segíti az elhalt sejtek lehámlását, serkenti a sejt osztódást.   Kitágulnak a felületes hajszálerek, egészséges ragyogást kap a megfakult bőr.  A verejtékezés segíti az anyagcsere végtermék eltávozását.
Indiai fejmasszázs 25 perc 4 500 Ft  Svéd masszázs + fejmasszázs 60 perc 11 500 Ft


 Nyirokmasszázs

Mi is a nyirokrendszer?
       A nyirokrendszer legkönnyebben az érrendszerrel hasonlítható össze. A vérerekhez hasonlóan teljesen átszövi egész testünket, de fontos különbség, hogy amíg az érrendszerünknek van egy saját motorja a szív, addig a nyirokrendszerünknek nincs ilyen saját motorja. Tehát ilyenformán nincs keringése, csak egyirányú áramlása, azaz folyása lehetséges.
A nyirok feladata, hogy megtisztítsa a szervezetet a különböző behatolóktól, baktériumoktól, toxikus anyagoktól, vírusoktól, elhalt sejtektől, elszaporodó gombáktól, a torzult sejtek rákos szaporodásától, és még nagyon sok mindentől. A szervezetben minden pillanatban kialakulnak gyulladások, daganatos sejtek, stb., ami állandó készenlétben tartja az immunrendszert, vagyis a nyirokrendszert. A nyirokfolyadék összegyűjti ezeket a betegségeket okozó részecskéket, a nyirokvezetéken keresztül a nyirokcsomókba kerül,ahol a nagy fehér sejtek a lymphociták közömbösítik, majd a megtisztított nyirkot a vérbe ürítik. Mi történik, ha nincs megfelelő izommozgás? A nyirok lelassul, vizenyő gyülem alakul ki, és a testet bombázó baktériumok, vírusok, gombák elkezdenek szaporodni. A szervezetben a gyulladásokat képző baktériumok már nincsenek kordában tartva, egyre jobban elszaporodnak. A daganatos sejteket a falósejtek – a limphociták – nem képesek maradéktalanul felfalni.
 A masszázs kifejezés helyett inkább a drenázs szó használata a megfelelő, aminek jelentése víztelenítés, folyadék-, váladékelvezetés. Itt nem a klasszikus értelembe vett masszázsról van szó, itt nem az izmokat stimuláljuk, hanem könnyed, puha inkább simogatónak tekinthető fogásokkal a nyirokrendszerre fejtünk ki hatást.
Nyirokmasszázs 30 perc 5 500 Ft  60 perc 11 000 Ft  90 perc  15 000 Ft

 

 Thai herbal labdacs masszázs

A labdacsban lévő gyógynövények (kamilla, gyömbér, kurkuma, kasszia, kámfor, stb.) a gőz hatására intenzív illatot és párát engednek ki magukból, ami a vendéget egy kellemes illatfelhőbe burkolja.

 

Talpmasszázs 

Az ember egyik legjobban igénybevett része a lábfej és a talp. Testünk teljes tömegét a lábaink hordozzák. Különösen fontos, hogy az ennyire terhelt testrészünkre is figyelmet fordítsunk. A talpmasszázs gyógyító terápia, ami már az orvoslásban is elfogadott (kiegészítő) gyógymód. A természetes gyógymódok célja, hogy támogassák, erősítsék a szervezet saját gyógyító erőit. A szerv energiaszintjét növeljük a talp masszírozásával. A megfelelő zónák masszírozásával nő a hozzárendelt szervek vérbősége, javul az anyagcseréje, nyirokkeringése, ezzel mozgósítja a szervezet öngyógyító erőit. A talp masszírozása megelőzésre, frissítésre, regenerálásra, gyógyításra is alkalmas. Célja az energetikai egyensúly helyreállítása, amely az egészséges életműködés feltétele.

 

Só masszázs 

A só gyógyító hatását ősidők óta ismeri az emberiség. Napjainkban nem csak a betegek, de az egészséges emberek is előszeretettel élvezik ki a só barlangok, só szobák jótékony hatását.

A wellnesz szolgáltatások között egyre népszerűbb a só masszázs. Ilyenkor különféle illóolajakhoz keverjük a sót, ezzel masszírozzuk a kívánt testrészt. Ezzel nem csak e felső, elhalt hámsejteket távolítjuk el, mint a sós testradírral, de a mélyebb hámszöveteket is méregtelenítjük vele, miközben a só magas ásványi anyag és nyomelem tartalma is felszívódik. Jótékony hatásaként élénkül a vérkeringés, javul a sejt anyagcseréje, és a faggyúmirigy működés. A kezelés során erősödik az immunrendszer, nő a bőr vízmegkötő képessége. Már az első alkalom után puha, bársonyos bőrt kapunk!

A só masszázshoz a megfelelő olajt aszerint választjuk ki, hogy a vendég frissítő vagy nyugtató, relaxáló élményt szeretne. A levendulaolaj relexáló, míg a citromolaj élénkítő hatású. A só masszázs befejező aktusa a meleg, vizes kendővel való áttörlés. Utána nem ajánlatos fürdeni, hogy a só fel tudjon szívódni.

 

Kristály-, Magnézium masszázs 

Fontos tudni a szájon át szedhető magnéziumról:
Először is, a dózisok megállapításánál ritkán veszik figyelembe, hogy mekkora a szájon át szedhető magnézium készítmények valós felszívódási rátája. A kismértékben ionizált magnéziumformák alkalmazása ezért elégtelen bevitelt eredményezhet. Egy 2001-ben készült tanulmány szerint a magnézium-oxid, egy viszonylag olcsó magnéziumvegyület, amely sok népszerű étrend-kiegészítő hatóanyaga, csak 4 %-ban szívódik fel a bélből.
Ha valaki ebben a rosszul felszívódó formában szedi be a felnőtteknek ajánlott napi magnézium-adagot (amely eléggé alacsony: 300-400 mg/nap), akkor valójában csak 12-16 mg hasznosítható magnéziumhoz jut hozzá.
A második, és talán még fontosabb tényező, hogy szinte az összes magnézium-vegyület valamilyen mértékben hashajtó hatású. A különböző magnéziumvegyületek bélmozgásra és a széklet állagára gyakorolt hatása függ az egyszerre beszedett adagtól.  Minél nagyobb az egyszerre bevett dózis, annál erősebb a hashajtó hatás, így megrövidül az anyag bélben töltött ideje. Ez kulcsfontosságú, hogy a magnézium felszívódási rátája nagyban függ a bélben töltött időtől, amely ideális esetben legalább 12 óra. Ha a bélben töltött idő 12 óra alá csökken, akkor a felszívódó magnézium aránya drasztikusan lecsökkenhet. Ha ezeket a tényeket is figyelembe vesszük, valamint azt, hogy lehetetlen megjósolni, az egyes embereknél mennyire hatékonyan szívódik fel a szájon át bevett magnézium, a végeredmény teljesen kiszámíthatatlan lehet. Viszont, ha az emésztőrendszert kikerülve külsőleges alkalmazással juttatjuk be a magnéziumot (a bőrre kent magnéziumolaj, -kenőcs, vagy –zselé formájában, esetleg magnéziumos fürdővel vagy lábfürdővel), akkor kiküszöbölhetjük a szájon át szedhető kiegészítők általános hátrányait. 

Ezt a különleges ásványi anyagot szervezetünk külsőleg is igényli, bőrön keresztül a beszívódó olaj oldja az izmokban hajszálerek falának görcseit, így hatékonyan és gyorsan szünteti meg az izomgörcsöket és a hátfájást. A tapasztalatok szerint a görcsök 5-10 perc alatt már feloldódnak. A masszázst az ősi magnéziumból készült gél segítségével végezzük, mely kezdetben csiklandós, kissé csípős érzést vált ki, pár perc után azonban ez eltűnik, helyette teljes nyugalom szállja meg a testet. Az izomgörcsök a masszázs alatt kilazulnak, a hátfájás megszűnik, a bőr pedig selymes és puha lesz. Az Ősi Magnézium koncentrátum és gél nagyszerűsége abban rejlik, hogy a bőrön keresztül, direkt módon jut be a szervezetbe pontosan oda, ahol legnagyobb a szükség rá. Elmondható, hogy az Ősi Magnézium koncentrátummal és géllel pótolható az a nagymértékű magnézium hiány mely jellemző a mai emberek többségére.

A Magnézium hatásai:
- Helyre állítja a sejtes magnéziumszintet
- Természetes sejtvédő
- Elősegíti a védelmet és a hatékony méregtelenítést
- Enyhíti az izomfájdalmat és a görcsöket, segíti a megfelelő izomműködést
- Hangulatjavító és nyugtat stressz esetén
- Egészséges bőrszövetet képződésben segít
- Fellendíti az energiaszintet
- Segíti az immunrendszert
- Szabályozza a hormonszintet
- Nyugtatja a túlaktivált idegsejteket
- Javítja az alvás minőségét

 

Kismama masszázs

A mai rohanó világunkban az egészségmegőrzés fontos része lett életünknek! A baba érkezésekor mindenkinek egy vágya van, hogy egészséges, erős gyermekünk szülessen. Ezért már a megfogantatás előtt szoktassuk hozzá testünket a masszázshoz és válasszuk ki a nekünk legmegfelelőbbet. Fontos ez a masszőr számára is, aki már ekkor megismeri izmaink állapotát, és megfelelő életmód változtatási tanácsokkal lát el bennünket a várandóság időszaka alatt.

A várandóság idején végzett masszázs lehetőséget ad a leendő anyukának az ellazulásra, a sokukat gyötrő hát-, és derékfájdalmak, valamint a stressz elkerülésére. Mint tudjuk ebben az állapotban kerülendő mindenfajta fájdalomcsillapító gyógyszer, ezért ajánlják a masszázst orvosink is.

A masszőrrel mindig közöljék, hogy állapotosak!

Azok a kismamák, akik terhességük előtt nem jártak masszőrhöz, csak a 3. hónap után vegyék igénybe ezt a szolgáltatást. Mindig kérdezze meg milyen olajt használ a masszőr!

Közölje bármilyen változás áll be szervezetében, pl. magas vérnyomás, terhességi diabétesz, ödémás láb, stb.

 

Lávaköves masszázs 

A lávaköves masszázs forró kövek által történik, melyek gyógyító hatását évezredek óta ismerte az orvoslás tudománya. A masszírozás nem kézzel, hanem vulkáni eredetű kövekkel történik. Sima lapos felületű köveket helyezünk a testfelületre, melyet előzőleg felhevítünk 50-60°C-os hőmérsékletűre, majd óvatosan az izmokba nyomjuk. Jótékony hatása mellett már az élmény maga is felemelő. A lávaköves masszázs speciális illóolajakkal történik, ezáltal kombinálva a masszázst és aromaterápiát!

 

Relaxáló stressz oldó masszázs 

Meleget, biztonságot, ellazulást, megerősítést, önbizalmat, vitalitást ad. A simogatás annyira természetes gesztus, hogy akik ezt nem kapják meg, hajlamosak lesznek depresszióra és az ingerlékenységre. A mai rohanó, stresszel teli hétköznapokban mindenkinek szüksége van a masszázs áldásos hatására. A masszázs az egyik legtermészetesebb és legegyszerűbb módja egészségünk, teljesítőképességünk, szépségünk megőrzésére. Egész szervezetünk működését befolyásolja. Feszesebbé teszi vagy ellazítja az izmokat, javítja a vérkeringést, enyhíti számos megbetegedés tüneteit, panaszait. Hatással van a belső szerveinkre, bizonyos hormonjaink termelődésére, emésztőrendszerünk működésére, anyagcserénkre, elősegíti szervezetünk méregtelenítését. Aromaterápiával együtt alkalmazva jótékony hatása tovább fokozható.

 

 

Munkahelyi masszázs

A legjobb stressz oldó szolgáltatás, ami a munkahelyén megoldható. A helytelen testtartás, a munkahelyi stressz következtében megfeszülnek a nyaki- és vállizmok. Később ezek a problémák migrénes fejfájást, ingerültséget, tolerancia képesség gyengülését és hátfájást okozhatnak. A folyamat megállítására a leggyorsabb és leghatékonyabb módszer a munkahelyi masszázs. Ez olyan rövid ideig tartó módszer, amely képes a túlzottan igénybevett testrészeket felfrissíteni, a rossz vagy elégtelen vérkeringésű testrészekbe vérbőséget okozni. Az irodai munka során igénybe vett izomcsoportokat ellazítja, javítja az általános közérzetet, felgyorsítja a vérkeringést, ezzel növeli a stressz tűrő és a koncentráló képességet.

 

SHIATSU testkezelés (japán ujjnyomásos masszázs)

A shiatsu (ejtsd: siacu) pontnyomásos masszázs, amely Japánból származik, de gyökerei - mint az akupresszúrának és az akupunktúrának - az ősi kínai tudásra nyúlnak vissza. A shiatsu kiváló stressz csökkentésére, alkalmas mozgásszervi panaszok kezelésére, belső szervi problémákra, az idegrendszer kiegyensúlyozására, de elsődleges célja - amint ez a távol-keleti gyógymódokra általában igaz - a jó közérzet, az egészség fenntartására. A személyre szabott kezelések (60 perc) a földön fekve, ruhában történik, amelyek mindenki számára alkalmazhatóak, gyerekeknek, időseknek, terhes kismamáknak egyaránt.

Mik egy shiatsu kezelés jótékony hatásai?

  • Mozgékonyság, lazaság, jó állóképesség
  • Fizikai erőnövekedés és tartásjavulás, erősödés
  • Az Életerőnk, Ki-nk feltöltődése
  • Testünk és Elménk megszabadítása a feszültségektől
  • Lelki erőnk visszanyerése
  • Növekvő magabiztosság
  • Önmagunk mélyebb szintű megértése és megismerése
  • Intuíciónk erősödés, a mindennapi életben
  • Természetre való mélyebb ráhangolódás

Milyen esetben javasolt shiatsu kezelést alkalmazni?

  • mozgásszervi problémák pl. hát- és derékfájás, gerincsérv, váll- és nyakproblémák, egyéb ízületi gondok;
  • irodai munkával járó tartáshibák és egyéb „stresszes panaszok”;
  • testi- lelki fáradtság, kimerültség, álmatlanság;
  • menstruációs, nőgyógyászati problémák;
  • légzési nehézség;
  • fejfájás, migrén;
  • keringési problémák;
  • pszichoszomatikus és funkcionális betegségek pl. emésztési, kiválasztási zavarok;
  • várandósság alatt fellépő zavaró tünetek pl. hányinger, derékfájás, vizesedés;
  • immunrendszer gyengesége, az ellenálló képesség javítása;
  • érzelmi és lelki problémák, traumák: pl. depresszió, kényszeresség, ingerlékenység;
  • műtétek utáni a gyorsabb rehabilitáció elősegítésére.

Kiknek NEM ajánlunk kezelést?

  • akut gyulladásos folyamatok, magas lázas állapot;
  • csonttörés és nyílt sérülések;  
  • csonttörés és nyílt sérülések;
  • daganatos megbetegedések csontáttétekkel;
  • súlyos csontritkulás;
  • bizonyos esetekben veszélyeztetett várandósság alatt;
  • súlyos pszichés zavarok esetén