logopic
 0 0 1 0 4 6 6 1

Kapcsolódó linkek

 












 




telapobuek

KINESIO-Taping

Acu-Tape, Kinesio-Tape szalagok felhelyezése.
Röviden a Kinesio-taping: az ízület- és izomszalagozás eredetéről    A Kinesio-Taping módszer kidolgozása a japán Kenzo Kase orvos-kiropraktőr nevéhez fűződik és a 70-es évekre nyúlik vissza. Acu-Tape ragasztás, kezelés Kecskemét, Klapka u. 10/A. Tel: +36 30 316 2443  Sport szalag.  Kismama Taping!

 Recseg? Ropog? Fáj? Nem mozog? Vagy túlságosan is? Régóta, vagy épp csak nekikezdett? - Akkor Kinesio-tape.
Jaj, jaj.... de akkor ki fogja megkezelni a derekam, nyakam, lábam, bokám, hátam, karom, satöbbim?
Az ország legnagyobb Kinesiotape-iskolájában (Oriolus-Med) már több ezren végeztek Kinesiotape tanfolyamot. Közülük sokan magas szinten űzik ezt a tudományt, sokan várják is a fájdalomtól enyhülést várókat rendelőjükben. Nagyon fontos, hogy az embert olyan kezelje, aki nem a netről tanulta, vagy a csomagolás használati útmutatójáról. Szakemberhez szabad csak menni kezelésre!!
 LEVESSZÜK A TERHET A KISMAMÁK VÁLLÁRÓL IS!   
A has megnövekedett mérete, a várandósság hónapjai alatt gyarapodó kilók száma, a testtartásban bekövetkezett változások mind-mind hatással vannak a kismamákra.
 A hormonháztartásban bekövetkező változások egyike a progeszteron szint megnövekedése, amelynek hatására az ízületek lazulnak, a szalagok megnyúlnak, a test felkészül a szülésre.
De ezzel együtt a gerincre jelentős teher hárul.
A derékfájás, hátfájás, az ízületek túlterheléséből eredő fájdalom nem egy egyszerű kellemetlensége az áldott állapotnak.
Gyakran komoly panaszokat is okoznak és törődni kell vele.
Ne várjuk meg, hogy majd szülés után elmúlik, mert az életminőségünket később is befolyásolja a jelenlegi teherviselés.
MIT BIZTOSÍT A KINESIOTAPE KISMAMÁKNAK?
PREVENCIÓ!!!
- Deréktámasz
- Vállövi tartásjavítás
- Hasi bőr állapotmegőrzése
- Izomállapot 
HA MÁR VAN MIT KEZELNI:

- Izomlazítás- jobb keringés, melegítés
- Vállövi tartásjavítás
- Ízületi stabilitás
- Izomvédelem (has)
- Hasi- és lágyéksérvek
- Akut ízületi sérüléskori hűtés
- ödéma, duzzadó végtagok
- Stria és hasi bőr állapot gyors javítása
- Haematóma (véraláfutás) gyors feltisztítása
Szülés után a has állapotának (alakjának) minél hamarabbi visszanyerése céljából keresse fel munkatársainkat!  BEJELENTKEZÉS:  +36 30 316 2443


Az addig ragasztószalagokkal és kötésekkel rögzített ízületek és izmok ötletéből kiindulva a japán orvos kifejlesztett egy nyújtható, mozgékony szalagot, melyet a bőrre ragasztva lényegesen meggyorsul az ízületi és izompanaszok gógyulási ideje. Hatásmechanizmus     A szalagot felragasztjuk a bőrre (csak a tökéletes kivitelezéstől várható el hatás !!), ennek köszönhetően az alatta futó izmok a test mozgása során a rugalmasan rögzített bőr alatt fognak elcsúszni. Ez az egyébként természetes jelenség a nyirokkeringés egy test által indukált masszázsa, mely a nyirokkeringés fennmaradását, a nyirok keringésbe való visszakerülését biztosítja. Az ragasztás során a rugalmasan rögzített, feszített bőrfelület egy fokozott nyirokmasszázst kap, ezen felül olyan receptorok kapnak állandó ingerlést, melyek a szervezet természetes fájdalomcsillapító-rendszerét aktiválják. A szövetek a kötés alatt is mozogni tudnak, hiszen a szalag rugalmas, tehát a mozgás által a szövet természetes gyógyulási folyamata gyorsul. Ahol gyulladás található, ott a szövet gyulladáscsökkentő folyamatai is lényegesen rövidebb idő alatt folynak le.
Milyen módon hat az ízület-, izom- és meridián-ragasztás?
Fájdalomcsillapítás - Izomtónus szabályozása (túl feszes vagy túl laza izomzat esetén) - Pszichovegetatív zavarok megszüntetése - Immunstimulálás, immunserkentés a kezelés helyszínén - Gyulladáscsökkentés a kezelés helyszínén - Duzzanatok gyors csökkentése a nyirokkeringés serkentésén keresztül - Vérkeringés serkentése a kezelt területen
 Mi az Acu-Tape?  A tapaszterápia nem igényel sebészeti beavatkozást vagy gyógyszereket, ezért szinte semmilyen mellékhatása nincs és bárkin használható, beleértve a várandós és szoptató noket, gyerekeket, idosebbeket és másokat, akiknek problémát okoz a hosszútávú gyógyszerszedés. Az Acu-Tape egyedi szerkesztésének köszönhetoen megfelelo alkalmazás esetén – megemeli a bőrt, serkenti a vérkeringést, nyirokáramlást, javítja az anyagcserét és csillapítja a fájdalmat. Mindemellett, az Acu-Tape növeli a mozgástartományt, segíti az izomérzet fejlesztését, és normalizálja az izomcsoportosulást a sikeresebb teljesítmény érdekében. Rugalmasan tartja és nyújtja a lágy részeket, nem nyomja össze azokat, s így segít felgyorsítani a gyógyulási folyamatot, megelozni a sérüléseket és hozzájárul a mozgás közbeni eredményesebb teljesítményhez.
GYÓGYULÁSHOZ  A jól felhelyezett szalag a bőrt megemeli és nagyobb térfogatot biztosítva helyi vér- és nyirokkeringésnek, az immunredszer takarító munkája hamarabb lezajlik, a gyógyuláshoz és a szövet újjáépítéséhez szükséges tápanyagok biztosan odaérnek, ezért gyors és nagymértékű fájdalomcsillapítást eredményez. S ha nem fáj újra mozog, s ha újra mozog, tovább gyorsul a lokális keringés és ezzel együtt a gyógyulás. Tehát a Tape az öngyógyulást serkenti és támogatja. A szalag helyi fájdalomcsillapító idegsejteket aktiválja, ami ismét egy gyors és gyógyszermentes panaszcsökkenést eredményez. 
MILYEN PANASZOKRA
Krónikus, régen tartó panasznál, csípőízületi kopás, gerincsérves hátfájdalmak, előreeső vállak, görbe testtartás, gerincferdülés. Izomgörcs, hegek, stb.
Akut sérülés, megütötte magát, véraláfutás, térdre esett. Törés ficam, részleges szakadás esetén orvosi ellátás után a gyorsabb gyógyulást segítve. Véraláfutás, duzzanatok, ödémák. Sport sérülések, stb.
Acu-Tape kezelési ÁRAINK 2019. január 01-től: a kezelt terület nagyságától függ 1 cm 15 Ft.

    
  

Csukja fájdalma, nyakba tarkóba,szembe sugárzó fájdalom.
Irodai ülő munka vagy sok vezetés
következménye.
  
  Teniszkönyök, golfkönyök, alagút-szindróma.  

                        
            
Derékfájdalom, porckorong sérv.    Ödémás végtagok.   Lúdtalp, bütyük, kalapács újj.
  
Térd sérülések.
    
Hát izomzat.