logopic
 0 0 0 5 9 4 5 2

Kapcsolódó linkek

 
 
telapobuek

ganoderma pecsétviaszgombaigazi immunbombák shiitake ganoderma
ganoderma lucidum pecsétviasz gomba

Gyöngyösi Sándor két évig kísérletezett azzal, hogyan lehetne a kínai pecsétviaszgombát vegyszermentesen termeszteni. Európa más országaiban ugyanis ezt a gombát nem tudják biotechnológiai úton szaporítani. A fülöpjakabi gazda a táptalajba semmiféle kémiai anyagot nem kever.
A gazda szerint a pecsétviaszgomba gyógyító ereje a spórában van. Gyöngyösi Sándor arra is rájött, hogy a spórával együtt kell a növényt megszárítani és ledarálni. Valóban vegyszermentes a fülöpjakabi biogazda gombája – mondja Sipos Tibor természetgyógyász.  Internetes rendelés Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.

 

  Rendelje meg vegyszermentes termékeinket! Medvehagyma-, szív-, vese-, prosztata-, immunerősítő-, homoktövis és fekete dió tinktúrák. Ganoderma pecsétviaszgomba a daganatok ellen. Immunerősítő, májvédő, vértisztító, méregtelenítő, keringés-szabályzó, nyugtató... Szőlőmag őrlemény, a leghatásosabb antioxidáns.  Internetes rendelés  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre.„Az emberi szervezetet felkészíti a stressz elviselésére, megerősíti a sejtes védelmi vonalat, és ezért ugyanaz az ártalom vagy külső negatív hatás jóval enyhébb belső károkat fog tudni okozni” A szakértő hangsúlyozta a pecsétviaszgomba legfontosabb hatóanyaga a poliszacharid, ami legjobban a micéliumból és a gombatestből vonható ki. A pecsétviaszgomba által tartalmazott kétszázféle vitamin és ásványi anyag zöme antioxidáns, a szervezetre nagyon kedvező hatású. Jelentős mennyiségben találhatók benne a megfelelő pH-szint kialakításához szükséges alkaloidok.
Hatóanyag-csoportjai:
- Poliszacharidok, , elpusztítják a vírusokat ezáltal erősítik az immunrendszert, kemoterápia mellékhatásainak enyhítése. 
- Aminósavak, fehérjék, allergiás tünetek enyhítése, gyulladás csökkentés, sejtépítés.
- Ganoderic sav, segíti a májműködést és hozzájárul a májkárosodás kialakulási kockázatának csökkentéséhez. 
- Szerves gerénium (Ge) másfélszeresére tudja növelni a vér oxigén felvevő képességét, javítja az anyagcserét, megóvja a szövetet az elváltozásoktól, mivel hozzájárul a sejtek oxigénszállító kapacitásának fokozásához, ezért agyi keringési zavarok (fejfájás, migrén, agyvérzés szövődményei), fokozott fizikai terhelés és idegrendszeri problémák esetén is segítséget nyújthat.
-Adenozint tartalmaz, vérlemezkék összetorlódását csökkenti, szétrombolja a vérrögöket és megakadályozza a trombózis kialakulását
-A Ganoderma fokozza az apoptózist (programozott sejthalál), így hozzájárulhat a daganatos sejtek osztódása -, és a tumor növekedésének lassításához. Többek között ennek köszönhető a tumorgátló hatása, ami ma már tudománytörténeti ténynek számít, ugyanis elsőként ebből a gombából vontak ki egy vízoldékony poliszacharidot.
- Javítja a mellékvese funkcióit, ezáltal az endokrinológiai egyensúlyt fenntartja.
- Egyéb biológiailag aktív anyagok
A pecsétviaszgomba egyik legnagyobb értéke immunrendszer erősítő hatásában rejlik, amely közvetve, vagy közvetlenül az egész szervezetre, annak egészségi állapotára hatással van.
Hatásterületei:
- Gyulladáscsökkentő  - Koleszterinszint csökkentő  - Antioxidáns hatású  - Májvédő  - Tumorgátló  - Vércukorszint csökkentő  - Légzéskönnyítő  - Nyugtató  - Fájdalomcsillapító (izület)  - Álmatlanság  - Krónikus hepatitisz  - Krónikus szívbetegség
A gombakivonat segíti az agyműködést és hozzájárul az idegrendszer optimális működéséhez.
A gombának a különböző vírusok elleni hatásvizsgálata nagy intenzitással folyt és folyik világszerte.
Már 1960-as évek közepén megállapították, hogy a gomba kivonata hatékony az influenza vírussal szemben.
Gátlónak bizonyult a kandidázissal szemben és a herpesz vírussal szemben is.
Klinikai vizsgálatokban bizonyították, hogy két hónap alatt a gombaporból előállított extraktum hatására a cukorbetegségben (II. típusú) szenvedők vércukorszintje jelentősen csökkent. 
Megfiatalítja a testet. Csökkenti az agyi- és testi kimerültséget. Elősegíti a test öngyógyító képességét. Megelőzi a szövetsejtek elváltozását, a szenilitás kialakulását, fiatalos agyműködést biztosít.  Az élet meghosszabbításának eszköze. Halhatatlanság Gyógynövényének nevezik. Az első kérdés az, hogy a Ganoderma hatásos lehet-e mindenfajta betegség ellen?
A válaszunk: Igen mert karban tudja tartani a modernkor emberének egészségét. Ganoderma a leggyengébb testrészre is hatással tud lenni. A felborult egyensúlyú testet ismét egyensúlyba képes hozni. 
  
A shiitake gomba igazi csodaszerként ismert, hiszen kiváló gombaölő, rákellenes és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az erejét a lentinan nevű hatóanyagának köszönheti, ami az immunrendszer erősítését és a fertőzések, betegségek leküzdését szolgálja.
A shiitake gomba része az egészséges táplálkozásnak, hiszen rendkívül alacsony a kalóriatartalma, nem tartalmaz zsírt, viszont tápanyagokban gazdag. A shiitake gomba kiváló forrása sz A-, B-, B12-, C- és D-vitaminoknak, valamint teli van olyan ásványi anyagokkal is, mint a vas, a kálium, a kalcium, a magnézium, a mangán, a vas, a réz, a cink, a szelén és a niacin. A shiitake gomba kiváló forrása a diétás rostnak és a fehérjének, több aminosav lizin, arginin, metionin, fenilalanin van benne, mint a húsban.   Amellett, hogy magas az A- és C-vitamin tartalma, melyek nagyszerű antioxidánsok, a shiitake gomba tartalmazza a legtöbb L-ergothioneine anyagot is, amit a szervezet maga nem képes termelni, így csak a táplálkozással vihetjük be a szervezetünkbe.
Az eritadenin nevű aminosv, ami jelen van a shittake gombában, képes csökkenteni a koleszterinszintet. A kutatók állítják, hogy az eritadine kivonat vagy a szárított shiitake gomba nagy hatással van az összkoleszterinszintre.
A lentinanról, a gombából kivont béta-glükánról kimutatták, hogy stimulálják az immunrendszert, aktiválják a specifikus sejteket és proteineket, melyek így megtámadják a rákos sejteket. A lentinan a test védekezési rendszerét, a limfokin-indukált ölősejteket és a természetes ölősejteket aktiválja. A kemoterápiához adott lentinan képes meghosszabbítani az egyén életét egy előrehaladott vastagbél- vagy gyomorrák esetében.
A gomba, illetve a benne lévő eritadenin nevű vegyület elősegíti a vérkoleszterin és vércukor szint egészséges arányának fenntartását. Hozzájárul a megfelelő vérnyomás eléréséhez, és a trombózis képződés kockázatának csökkentéséhez.
Ez a poliszacharid a hatását úgy fejti ki, hogy ismert káros mellékhatás nélkül serkenti a szervezet immunrendszerének működését. A shiitake mindemellett antibakteriális hatású is, mivel több baktériumfaj szaporodásának gátlásához is hozzájárul.
Az ásványi anyagok közül káliumot, kalciumot, foszfort, valamint nyomelemeket: cinket, vasat tartalmaz nagyobb mennyiségben. Vitaminjaiból főként a B-vitaminokat és a D2-vitamin elővitaminját, az ergoszterint érdemes megemlíteni. 100 g szárított shiitake gombában mintegy 0,4 mg B1-, 0,8 mg Vitamin B2- és 12 mg B3-vitamin rejtőzik. 
  www.biogomba.hu      Shiitake és a  Ganoderma az Egészség kuckóban megvásárolható és megrendelhető!  INTERNETES RENDELÉS  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.        Tel: +36 30 316 2443   1 havi adag 3000 Ft       2 havi adag 5000 Ft + postaköltség.
INTELEM: Műtét, ill. véralvadásgátló használata esetén óvatosan használjuk a ganodermát - orvossal egyeztessünk, többszöri ellenőrzés javasolt. Vérzékenyek, transzplantáltak NEM szedhetik! Utóbbiak azért nem, mert vissza kell fogni esetükben az immunredszert, hogy szervezetük ne lökje ki az új szervet.